Skip to main content

Affärsutvecklare

Framtidsinriktad affärsutvecklare

Vi söker nu dig som vill bära ledarrollen och bidra till affärsutveckling och expansion. Ditt engagemang kommer att ge framtidsinriktad tillväxt som stärker vår försvarsindustri under lång tid framöver. 

Vi på Elbit Systems Sweden är mitt i en spännande resa där vi växer och utvecklas mer och mer för varje dag som går. Som en del i den snabba utvecklingen söker vi nu en ny lagspelare som gärna vill vara med på den här tillväxtresan med oss!

Arbetsbeskrivning

Elbit Systems Sweden söker en driven, självgående och resultatorienterad affärsutvecklare för att fortsätta vår expansion i Sverige. Elbit befinner sig i en tillväxtfas och kommer under det närmsta året att fokusera på att etablera både utvecklings, support och underhållsverksamhet samt givetvis fokusera på att fortsätta utveckla Elbits affärer i Sverige.

Elbit System Sweden söker dig med affärsutveckling som huvudfokus, vi ser gärna att du som söker tidigare har erfarenhet ifrån det svenska försvaret samt att ha arbetat både med civilt som militära kunder i tidigare uppdrag.Rollen kräver en hel del resande inom Sverige, och till viss del internationellt. Vi har vårt huvudkontor i nya lokaler i Göteborg, men kan erbjuda en flexibel anställningsort.

Det kommer att vara ett självständigt och varierande arbete som kräver en rejäl dos entreprenörskap. Tjänsten ger möjlighet att vara med i en central roll och bygga en plattform för framtida tillväxt!

Kvalifikationer:

Det är mycket viktigt att kandidaten besitter kvalifikationen att kunna förstå Elbits portfölj och värdeerbjudandet och således kunna förstå och sälja vår förmåga vidare.

Som affärsutvecklare förväntas du vara lösningsorienterad där du snabbt kan identifiera och genomföra strategiska drag och initiativ för att maximera affärsmöjligheterna för dig och företaget framöver.
För att trivas i den här rollen krävs de att du är strukturerad och att du har en stark förmåga att hantera och arbeta med flera olika projekt på samma gång. Arbetet kommer i stora drag att gå ut på att analysera marknaden, bevaka dess trender och se vad konkurrenterna gör och inte gör under tidens gång.

Du kommer att ha ansvar för:

 • Att identifiera nya affärsmöjligheter och kunder.
 • Arbeta självständigt för att utveckla och leda affärsmöjligheter från identifiering till kontrakt, samt leda offertarbeten etcetera.
 • Ha god förståelse och ett utvecklat kontaktnät hos våra kunder.
 • Säkerställa att du har tillräckligt mycket kunskap om och förståelse för produktportföljen.
 • Upparbeta och vidmakthålla goda relationer med partners och kunder.
 • Arbeta systematiskt internt och externt.
 • Upprätthålla och säkerställa hög kvalitet i relevanta dokument, planer och presentationer.
 • Dina resultat, din budget och din tid.
 • Prospektering

Erfarenhet:

 • Högskole-/universitetsexamen eller relevant militär bakgrund.
 • 5–10 års erfarenhet från motsvarande eller liknande industri.
 • God förståelse för att jobba med offentliga processer och offentlig upphandling.
 • Kommunikativ, utåtriktad samt lösningsorienterad.
 • Flytande engelska i tal och skrift
 • Erfarenheter av att arbeta med eller inom Försvarsmakten/FMV är meriterande.

Elbit Systems Sweden erbjuder dig!

Flexibla arbetstider
25 dagars betald semester
Förmånlig föräldraersättning.
Friskvårdsbidrag / form av gymkort på Nordic Wellness / erbjudande, personalrabatter, samt ekonomisk rådgivning av Nordeas försäkringsspecialister
Övrigt – konferenser och personalfest för alla anställda.

Om oss

Elbit Systems är ett världsledande internationellt teknikbolag verksamt inom en mängd olika områden över hela världen, primärt inom försvar och säkerhet. Elbit Systems utvecklar och tillhandahåller en bred portfölj av produkter och system för alla typer av applikationer oavsett det är I luften, på marken, till sjöss eller cyberområdet. Våra system används över hela världen och Sverige är sedan ett par år tillbaka en viktig marknad för oss, både vad gäller svenska kunder till våra produkter och svenska partners för leveranser till andra länder.

Inom digitalisering av militär kommunikation och militära ledningssystem är Elbit Systems en ledande aktör och samtidigt en pionjär och erbjuder digitaliserade helhetslösningar för alla typer av användningsområden i teknikens framkant och har en produktportfölj som täcker allt från HF-radio till satellit och IP/WAN-nätverk för alla typer av dataflöden oavsett om det är röst, video eller annan data.

Ansökan:

Tjänsten är på heltid: tillsvidare Placeringsort Göteborg.

Du rapporterar direkt till affärsområdesansvarig / Erik Larsson ” Head of Business Development ”
Ansökan till tjänsten vill vi senast få in den 2023-06-17.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerat den:

Ansök

Fyll i formuläret här intill så snart du kan. Vi utför urval och intervjuer löpande.

För att få mer information om tjänsten eller om hur det är att jobba hos oss är du självklart varmt välkommen att höra av dig:

Tobias Bengtson Lichy
Rekryteringskonsult
tobias.bengtson.lichy@elbitsystems.se
+46 70 490 46 75