Skip to main content

Om oss

En gamechanger inom försvarsteknologi

Elbit Systems är ett världsledande teknikbolag med verksamhet inom en rad olika områden, främst inom försvar och säkerhet. Vi utvecklar och tillhandahåller ett brett sortiment produkter och system för applikationer i luften, på marken, till havs eller inom cyberområdet. 

När det handlar om digitalisering av militär kommunikation och militära ledningssystem är Elbit Systems en ledande aktör – och en pionjär. Vi erbjuder digitaliserade helhetslösningar och har en produktportfölj som täcker allt från HF-radio och UAS till satellit och IP/WAN-nätverk.

Göteborg

Styrkan.

Elbit Systems är ett av världens största försvarsteknologiföretag – och finns sedan 2020 dessutom på plats här hemma i Sverige, med huvudkontor i Göteborg. För dig som väljer våra produkter och system innebär det en rad fördelar. Du får tillgång till högteknologiska lösningar som ingenjörer och systemutvecklare runt om i världen tillsammans arbetat fram, samtidigt som vi alltid är nära, med kunskap om och förståelse för de specifika behov och förutsättningar som finns här. Den lokala närvaron gör också att service och underhåll fungerar precis så snabbt och effektivt som din verksamhet kräver.

Bakgrunden.

Elbit Systems är i grunden ett privatägt israeliskt bolag som etablerades redan på 1960-talet. Under åren som gått har företaget utvecklats till det Elbit Systems vi möter idag – ett högteknologiskt internationellt bolag som på så många sätt skiljer sig från övriga inom försvarsindustrin. Elbit Systems består nu av ett 40-tal olika bolag och driver verksamhet i en rad länder. Förutom Sverige finns vi i Österrike, Belgien, Frankrike, Georgien, Tyskland, Ungern, Rumänien, Schweiz, Storbritannien, Brasilien, Mexiko, USA, Kanada, Indien, Israel, Förenade Arabemiraten och Australien.

Hermes Starliner

Skillnaden.

Elbit Systems är olikt andra försvarsindustribolag. För det första lever vi inte på gamla meriter. Vi skapar värde idag och imorgon, och ligger ständigt steget före med unik kunskap och ett moderns förhållningssätt där kunden alltid är i fokus. Vi har även en unik kompetens och fokus inom mjukvaruutveckling och systemintegration. Elbit Systems tillverkar heller inga stora egna plattformar som låser in dig som användare, vi är plattforms- och till stor del hårdvaruoberoende och som en konsekvens av det är vi partnerskaps- och samarbetsorienterade. Vi har egen utveckling i teknologisk framkant men vi jobbar även med välkända partners och etablerade teknologier som Amazon Web Service (AWS) och Google Cloud Platform. Det garanterar både trygghet, flexibilitet och framtidssäkerhet.

iLex

Vår mission.

Något som kan kännas bra att veta är att Elbit Systems Sweden inte är här för att konkurrera. För oss handlar det om samarbete. Vår mission är att göra svensk försvarsindustri bättre. Och det är först med digitala helhetslösningar och den allra senaste kommunikationstekniken som förmågorna ökar till de nivåer som dagens och morgondagens försvar kräver.

Karriär - Jobba hos oss

Jobba hos oss

Vill du också jobba på ett företag som hela tiden befinner sig i teknikens framkant? Som bidrar till nya förmågor och möjligheter inom försvar och säkerhet? Trodde väl det.

Se lediga tjänster

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur Elbit Systems digitala lösningar och breda produktsortiment bidrar till ökad förmåga inom det svenska försvaret? Och är du nyfiken på vad det egentligen är som gör oss till en gamechanger. Hör av dig till oss, vi berättar gärna.