Skip to main content

Elbit Systems Sweden får order på satellitkommunikationssystem

Elbit Systems Sweden har tecknat avtal med Försvarets Materielverk (FMV) om att utveckla och leverera transportabla satellitkommunikationssystem. Kontraktet innehåller även optioner för FMV att beställa fler system.

Beställningen omfattar ett trailerbaserat satellitkommunikationssystem, programmet går under beteckningen VSAT. Systemen är designade för att enkelt transporteras och snabbt driftsättas, och för att fullt ut kunna opereras på distans. Kontraktet kommer att levereras under 2023 med optioner för ytterligare förlängning.

”Vi ser fram emot att fortsätta stödja Sveriges försvar genom vårt bidrag till digitaliseringen. Elbit är världsledande inom satellitkommunikation, från stationära till mobila lösningar och VSAT-projektet är ett viktigt instegsprojekt för vår del. Dessutom kommer systemen följa NATO-standard och enkelt kunna integreras med NATO:s existerande kommunikationsnätverk.” säger Tobias Wennberg, VD för Elbit Systems Sweden.

Publicerat den:

För ytterligare information

Hannes Svahn

Marketing Communication

+46739108337

Presskit

Här kan du ladda ned ett presskit.

Ladda ned presskit

Elbit Systems är ett världsledande teknikbolag med verksamhet inom en rad olika områden, främst inom försvar och säkerhet. Vi utvecklar och tillhandahåller ett brett sortiment produkter och system för applikationer i luften, på marken, till havs eller inom cyberområdet.

När det handlar om digitalisering av militär kommunikation och militära ledningssystem är Elbit Systems en ledande aktör – och en pionjär. Vi erbjuder digitaliserade helhetslösningar och har en produktportfölj som täcker allt från HF-radio och UAS till satellit och IP/WAN-nätverk.

Läs mer om vad som händer hos oss