Skip to main content
Tema – Obemannade system

Obemannade system

Ökad förmåga med obemannade system

Det kan låta kaxigt, men vi vet att vårt arbetssätt och våra förmågor leder till den där skillnaden som krävs hos ett modernt försvar. Vi har unik erfarenhet och fokuserar på vad obemannade system faktiskt kan generera i form av ökad operativ förmåga.

Elbit Systems har drivit utvecklingen på UAS-området de senaste trettio åren och är idag en världsledande aktör med en komplett portfölj av system: från små taktiska och stridstekniska obemannade system till stora strategiska system certifierade för att flyga i civilt luftrum. Vi är dessutom drivande vad gäller utvecklingen av obemannad förmåga, oavsett om det gäller i luften, på marken eller över/under ytan.

Vår taktiska drönare THOR över fientliga mål

Förflyttning till integrerad förmåga

Plattformarna är givetvis viktiga, men förmågan som de genererar är ännu viktigare. Elbit Systems driver nya arbetssätt och nya förmågor för obemannade system för att säkerställa högre operativ effekt. Med ett ökat fokus på den operativa förmågan förflyttas trenden från fokus på plattformen till vad den faktiskt kan generera. Från ett självständigt och isolerat system till en integrerad förmåga i respektive förband med samarbetsmöjligheter till andra enheter.

Enkla, säkra och under ständig utveckling

Våra obemannade system är beprövade och under kontinuerlig utveckling. Vi fokuserar på stabilitet och flexibilitet på plattformsnivå och driver utvecklingen av sensorer och förmågor på integrationssidan. På så sätt säkerställer vi att våra plattformar blir enklare och säkrare att använda och att de kan utvecklas i takt med användarens behov.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur Elbit Systems digitala lösningar och breda produktsortiment bidrar till ökad förmåga inom det svenska försvaret? Och är du nyfiken på vad det egentligen är som gör oss till en gamechanger. Hör av dig till oss, vi berättar gärna.