Skip to main content

Elbit Systems Sweden får beställning på THMS

Elbit Systems Sweden får uppdrag att leverera taktiska kommunikationslösningar värt cirka 500 MSEK

Elbit Systems Sweden har tecknat avtal med Försvarets Materielverk (FMV) om att leverera Technical High Mobility Shelters, ordervärdet är cirka 500 miljoner SEK. Avtalet innefattar även optioner för ytterligare förlängning och livstids underhåll till ett totalt värde om ytterligare 600 miljoner SEK.

Kontraktet med FMV innebär att Elbit Systems Sweden kommer leverera två typer av Technical High Mobility Shelters (THMS) vilka ska fungera som mobila kommunikationsplattformar för Försvarsmakten. Systemlösningen kan användas på både band- och hjulgående plattformar och kommer bli en del av Arméns nya C2-infrastruktur.

Under kontraktsperioden kommer Elbit Systems Sweden nyttja Elbits omfattande erfarenhet av taktiska kommunikationshytter för att designa, bygga och leverera en stor volym av RL HYTT 24A och RL HYTT 24B allt-i-ett taktiska kommunikationshytter åt FMV. Kontraktet avser perioden 2023-2025 med optioner för ytterligare förlängning och livstids underhåll.

”THMS-programmet utmärker ännu en milstolpe för Elbit Systems Sweden i vårt bidrag till digitaliseringen av Sveriges försvar, en milstolpe vi är stolta över” säger Tobias Wennberg, VD för Elbit Systems Sweden. ”Tillsammans med våra andra C2-projekt kommer THMS-programmet utgöra en viktigt och strategisk komponent i vårt erbjudande till Sverige.”

Publicerat den:

För ytterligare information

Hannes Svahn

Marketing Communication

+46 73 910 83 37

Presskit

Här kan du ladda ned ett presskit.

Ladda ned presskit

Elbit Systems är ett världsledande teknikbolag med verksamhet inom en rad olika områden, främst inom försvar och säkerhet. Vi utvecklar och tillhandahåller ett brett sortiment produkter och system för applikationer i luften, på marken, till havs eller inom cyberområdet.

När det handlar om digitalisering av militär kommunikation och militära ledningssystem är Elbit Systems en ledande aktör – och en pionjär. Vi erbjuder digitaliserade helhetslösningar och har en produktportfölj som täcker allt från HF-radio och UAS till satellit och IP/WAN-nätverk.

Läs mer om vad som händer hos oss